Tuin en fruit

De Wroeter teelt biologische groenten en fruit. Voor de biologische groenten bewerken we zo’n 5,5 ha in volle grond (waaronder de zelfoogsttuin) en 1,3 ha in de koude serre. Er worden hier een 50 soorten groenten geteeld. In de zomer zijn de belangrijkste groenten uit de serre tomaat, kerstomaat, komkommer, paprika, aubergines,… De belangrijkste groenten in de winter uit de serre zijn veldsla, pijpajuin, spinazie, peterselie, selder, radijs..… In de vollegrond telen we vooral eikenbladsla, prei, peterselie, pijpajuin, groene selder, spinazie,venkel, koolrabi, spruitkool…

De bio-fruitteelt bestaat uit 15 ha hoogstam (kersen, pruimen, peren & appelen) en 2,5 ha laagstamfruit (appelen & peren).

Al onze biologische groenten en fruit worden
verkocht via: 
    - directe verkoop op 4 wekelijkse markten 
      en in onze boerderijwinkel 
    - biologische voedselpakketten via Hartenboer 
      en de webwinkel 
    - distributie naar de Bio-veiling

pic_fruit1

pic_serre1

 

Hiernaast hebben we met onze ‘Tuin van de smaak’ ook een zelfoogsttuin. De Wroeter zorgt voor het zaaien en het onderhoud van de gewassen, en de klant mag in ruil voor een jaarlijks bedrag zelf oogsten wat de tuin elke week opbrengt.
Heb je interesse, neem dan gerust contact met Bert.
zelfoogsttuin@dewroeter.be - 0488/625339

We starten ook met belevingslandbouw naar scholen, met een leerpad en doe-dagen.
Daarnaast bedelen we ook groenten en fruit die niet verkocht geraken naar Sint-Vincentius en naar het sociaal restaurant Klavertje 4.

Afdelingshoofd: Jos Santermans jos.santermans@dewroeter.be - 0488/625323

pic_vollegrond1

pic_vollegrond2

pic_fruit2